Menü Bezárás

Kedves Ági!
Előtörténete van a mostani kérdésemnek:
Hobbyból elkezdtem gyöngyékszereket csinálni, mégpedig a munkaigényesebb változatát, a gyöngyhímzést. Ez mára óriási szenvedélyemmé vált. Imádom csinálni, kikapcsol, örömmel tölt el. A család, a közeli barátok megajándékozása legalább olyan öröm, mint a készítésük. A hozzávaló anyagok nagyon sokba kerülnek és jó lenne néha 1-2 darabot el is adni. Rólam még annyit, hogy nyugdíjas vagyok.
Elolvastam az ilyen témában írt válaszaidat, de mégis van nyitott kérdés számomra.

Idézek Tőled:
1. „Az adószám birtokában én vásárolnék egy nyugtatömböt és értékesítéskor nyugtát adnék a vevőknek. Mert e nélkül nem tudnád megállapítani és hitelt érdemlően bizonyítani, hogy nem érted el a 600 ezer Ft-os határt.”
2. „600 ezer Ft bevételig nem kell szja-t fizetned, de a fenti bejelentkezésekre ettől függetlenül szükség van.”

A kérdésem:

Ha, mint magánszemély kérek adószámot és 600.000 forint alatt marad az értékesítés (adok nyugtát) nem kell szja-t fizetnem. Ez érthető számomra.
De kell-e valami mást fizetni, pl. egészségügyi járulékot vagy bármit ???
Köszönöm előre is! Katalin

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Katalin!

  Több egymásnak némileg ellentmondó adózási, szakmai cikk született már erről a témáról. Ez azért van, mert nem egyértelműek a szabályok az szja, járulék törvényben.

  Szerintem ha a saját készítésű termékek értékesítéséből származó jövedelmed nem éri el a 600.000 Ft-ot, addig nem lesz semmilyen járulék fizetési kötelezettség sem.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük