Menü Bezárás

8 órás munka mellett másodállású ev szeretnék lenni, nem áfa-körbe tartozó módon. Több kérdésem is lenne:
1. A munkát édesanyám kocsijával végezném, kérdésem az lenne, hogy egy kölcsönadási szerződéssel lepapírozható-e, hogy az ő autójára számolom el a benzinköltséget útnyilvántartással?
2. Ha édesanyámtól (papíron) megvásárolnám a gépkocsit, akkor annak teljes vételárát elszámolhatom a vállalkozásomban mint költséget, illetve a kötelező biztosítás díját is?
3. Mobiltelefon számla díját teljes egészében el lehet számolni, vagy valamilyen módon csak azon hívások díját amik a munkához kellettek?
4. Tegyük fel, hogy nem tudok semmit sem költségként elszámolni, ebben az esetben egy 100.000 Ft-os bevételből mennyi maradna az adók befizetése után?

2 Comments

 1. PapAgi

  Kedves László!

  Ha ténylegesen megkeresel 8 órás munkaviszony mellett havi 100.000 Ft-ot a vállalkozással, akkor szerintem érdemes a KATA-s adózást választani. Az havi fixen 25.000 Ft fizetendő adó minden hónapban+évi 50.000 Ft helyi iparűzési adó. És nincs más adófizetési kötelezettséged.

  Teljesen felesleges költségelszámolásokkal bajlódni, adminisztrálgatni, ami egy csomó idő és macera lenne.
  Egyéni tanácsadás keretében szívesen megválaszolom ezeket a költségelszámolással kapcsolatos kérdéseket minden részletre kiterjedően. De ennyi infó alapján nekem feleslegesnek tűnik.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

 2. Kovács Patricia

  Kedves Pap Ági!

  Vásároltam egy kabátot 99 900 Ft-ért. Az eladó a pénztárgépbe beütve, három blokkot adott róla.
  39700 Ft
  39700 Ft
  22100 Ft-ról.

  Ön szerint miért így kaptam blokkot? Egyéni vállalkozó az eladó.

  Válaszát előre is köszönöm.

  Kovács Patricia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük