Menü Bezárás

Adózás-Családi adókedvezmény 2012

Jó napot! Érdeklődni szeretnék hogy 3 gyerek után kell adót fizetni vagy nem ? Már többször azt hallottam hogy nem.Tisztelettel :Krisztina

3 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Krisztina!

  Valószínűleg a családi adókedvezményre gondolsz.

  Ha valakinek 3 gyereke van, aki után családi pótlékot kap, akkor gyerekenként havonta 206.250 Ft-tal csökkenthető az adó alapja.

  Ez akkor 3 gyereknél már 618.750 Ft/hó, ami elég magas összeg, így ha valakinek ennél kevesebb a havi fizetése akkor egyáltalán nem kell személyi jövedelem adót fizetnie.

  A szabály ennél persze bonyolultabb, de esetedben ez lehet a lényeg.

  További részleteket a NAN honlapján találsz:

  Családi kedvezmény 2012

  Üdvözlettel,

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

 2. Iggy

  Kedves Ági!

  Családi adókedvezménnyel kapcsolatban szeretnék kérdezni!
  A feleségemmel közösen 3 gyermeket nevelünk, ebből egy közös gyermek. Jövő hónapban születik a második közös gyermekünk, így a gyermekeink száma 4-re “bővül”.
  Jómagam, mint családapa, egy egyszemélyes Kft. ügyvezetője vagyok, és 108000Ft-nak megfelelő szja-t fizetek havonta. Emellett, Ekho-s adózás alapján is keresek pénzt, ennek a 15%-át adózom, s ha jól tudom, ennek az adótételnek a 9,5%-a szintén szja.
  Kérdezni szeretném, hogy a családi adókedvezmény igényelhetem-e, a teljes bevételeimre, ergo a családi adókedvezmény segítségével, a két bevételi forrásom szja tartalmát, mennyiben lehet, (ha egyáltalán lehet)csökkenteni.

  Köszönöm szépen a válaszát!
  Iggy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük