Menü Bezárás

Amerikai nagyker termékeinek forgalmazása Amerikában

Online szeretnék termékeket értékesíteni az Ebay-en. A vásárlók CSAKIS amerikai állampolgárok, Amerikában élnek. A termékeket egy online amerikai áruházból pl. Amazon küldeném a vevőknek, amint megvásárolják tőlem az Ebayen. Csak megjegyzem, ezt dropshipping-nek hívják. Tehát véleményem szerint ez egy kiskereskedelmi tevékenység lenne, mert nem a saját tulajdonomban lévő árut értékesítem, hanem úgymond egy „nagyker” közvetlen árú készletét értékesítem.
A nagyker meghatározza az áru értékét, és a szállítás költségeit, ezt az árat megnövelném a saját hasznommal, és ezen az áron értékesíteném a termékeket.
A termék eladási árából kifizetném a termék nagykereskedelmi árát, és a szállítási költséget, a haszon pedig maradna nekem.
Kérdésem pedig az lenne, hogy ez után az eladási módszer után miképpen kell adóznom Magyarországon??

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Kérdező!

  Ez az adózási téma sokkal bonyolultabb annál, hogy egy 1500 Ft-os egyszerű kérdés keretében kimerítően meg lehessen válaszolni.

  Az mindenesetre tény, hogy ez egy vállalkozási tevékenység, tehát adózni kell az elért nyereség utána.

  Hogy hol, hogyan és mennyit kell adózni, az függ a választott vállalkozási formától, választott országtól.

  Ha ezt a tevékenységet magyar egyéni vállalkozóként vagy társaságként végzed, akkor ezekre a társaságokra vonatkozó szabályok szerint. Figyelembe véve a magyar-amerikai kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény előírásait.

  Mivel minden ügylet Amerikában zajlik, akár szóba jöhet bármilyen másik országban alapított cég is, aki végzi ezt a tevékenységet, mivel a személyeden kívül semmi más nem köti a tevékenységet Magyarországhoz, ami akár kedvezőbb is lehet számodra.

  Továbbá nem hiszem, hogy Amerikába semmit sem kell adózni egy ilyen tevékenység folytatása közben. Az Amerikában megfizetett adók szintén befolyásolhatják, hogy ha egy más országbeli vállalkozáson keresztül végzed, akkor mit kell abban az országban fizetned.

  Az is lehet, hogy amerikai cégen keresztül érdemes csinálni, nem tudom.

  Az is kérdés, hogy konkrétan megveszed az áru-t és számlát kiállítva el is adod vagy csak jutalékot kapsz a nagykertől a forgalom után. Egyébként ez az utóbbi lenne a legkényelmesebb verzió.

  Mi történik a visszáruval? Mekkora egyáltalán a forgalom, amit el tudnál érni, mekkora haszonnal?

  Rengeteg a kérdés, ami felmerül ezzel a tervvel kapcsolatban, amit érdemes alaposan körbejárni.

  Egyéni tanácsadás keretében tudok csak ennél mélyebben foglalkozni a témával, viszont ez a téma nagy falat, sok adótanácsadói munkaórát kellene belefektetnem.

  Pap Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük