Menü Bezárás

családi adókedvezmény

Kedves Ágnes!Családi adókedvezmény ügyben írok önnek.A tudnivaló:-2007 óta folyamatos munkahelyem, 2011.májustól táppénzen voltam veszélyeztetett terhesként, 2012.január.12.megszületett második gyermekem. TGYÁS-t kaptam,majd GYED-et.Minimálbér után 42000 forintot utaltak.Ezt keveseltem,itt a neten írta egy szakértő hogy ebbe nincs a családi adókedvezmény.Ma bementem a munkahelyemre,nem tudják miért,de nem kaptam év eleje óta a családi kedvezményt!Állítólag e hónaptól kapni fogom,az elmaradottat pedig visszamenőleg a bevallásban.Én igényeltem a 9 éves kislányom után,párom pedig a januárban született kisfiam után.Találtam egy 2011-es adó összesítő papírt ,amin nem szerepel a családi kedvezmény.Tehát akkor a tavalyi évben sem kaptam?Mit tehetnék?Elnézést a hosszúra sikeredett üzenetért.Köszönöm megtisztelő válaszát! Ila

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Ila!

  A családi kedvezmény az egy adókedvezmény. Tehát azt jelenti, hogy kevesebb személyi jövedelemadót kell fizetnie annak, akinek ez jár.

  Technikailag ezt már a kifizető figyelembe veheti havonta, azaz eleve nem vonnak le tőled annyi adót. Vagy év végén a bevallásban is érvényesítheted.

  Ha 2011-ben jogosult voltál a kedvezményre, és nem vetted igénybe, akkor egy önrevíziót kell csinálnod a 2011-es személyi jövedelemadó bevallásodra, és ott tudod igénybe venni a kedvezményt.

  Üdv,

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük