Menü Bezárás

Családi adókedvezmény igénybevétele megszűnt élettársi kapcsolat esetén

Tisztelt Pap Ágnes!

Párommal áprilisban megszült az élettársi kapcsolat(bíróság előtt kijelentve) ,és októberben gyerekelhelyezési per is lezárult.
Olyan egyezség született hogy a gyerekek az anyánál lesznek elhelyezve tartásdíj fizetési kötelezettség mellett,viszont a közös szülői felügyelet megmarad láthatás nincs szabályozva.
Az állandó lakcím ugyanaz az övé enyém és a gyerekeké is és egy fedél alatt élünk.
Én továbbra is igénybe tudom venni az adókedvezményt?-illetve milyen változás kell ahhoz hogy ne tudjam már igénybe venni.
Vagy ahhoz milyen változtatás kell ha nem tudom igénybe venni hogy igénybe tudjam venni?

Remélem érthető volt:)
Várom válaszát köszönettel!

Nyíri Béla

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Béla!

  Azt kell tisztázni, hogy a mostani felállásban jogosult vagy-e családi pótlékra függetlenül attól, hogy nem neked kerül folyósításra. Ebben innen nem tudok segíteni. Függ a megegyezés tartalmától.

  Ha Te is jogosult vagy a családi pótlékra, és amíg egy fedél alatt laktok, közös háztartásban, addig közötted és az édesanya között megosztható a családi kedvezmény év közben is folyamatosan.

  Ha Te is jogosult vagy családi pótlékra, de nem laktok egy fedél alatt, akkor közösen kell nyilatkoznotok az édesanyával, hogy Te veszed igénybe a családi kedvezményt. Ebben az esetben ő egyáltalán nem veheti igénybe a családi adókedvezményt.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük