Menü Bezárás

KATA-s egyéni vállalkozó, áfás számla

Alanyi adómentes, Katás EV vagyok. De szükség lenne, visszaigényelhető áfás számla kiadására is. Belekötnek-e, ha feleségem indít egyéni vállalkozást, ami nem lesz alanyi adómentes. Én 2 órában alkalmazott leszek, hogy felvehessük a tevékenységi kört, és innen adjuk ki az áfát is tartalmazó számlákat. Válaszát előre is köszönöm.
Lezárás Szerkesztés

3 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Kérdező!

  Bár nem tudom elképzelni, hogy miért lehet fontos, hogy áfás számlát adj ki a tevékenységedről, de a leírt megoldás teljesen jó, így meg tudjátok oldani, hogy áfás számlát adjatok ki.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

  • Zoltán

   Kedves Pap Ági!
   Ha lakosságnak számlázok, árelőnyben vagyok, mert nem kell a munkadíjamra áfát tegyek. Viszont CSOK-os lakások gépészetét is csinálom, itt pedig a felhasznált anyag áfáját csak akkor tudják visszaigényelni, ha a kiállított számlán fel van tüntetve az áfa mértéke.(állítólag) Tehát egyazon ügyfélnek adnék én a szerelésről alanyi adómentes számlát, és a feleségem nevén számláznánk az előszerelt beépítendő anyagokat, részegységeket. Azért előszerelt, és részegységek, hogy ne tiszta kereskedelem legyen, mivel ahhoz ker. végzettség, telephely(üzlet) önkormányzati engedély kell.
   Kérdésem, hogy ennek tükrében van-e aggályos az elképzelésemben.
   Válaszod köszönettel várom: Zoli

   • PapAgi

    Kedves Zoli!

    Ez már egy külön kérdés, kérlek tedd fel az adatlapon vagy kérj személyes konzultációt.

    Pap Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük