Menü Bezárás

Kata-s számlázás külföldi cégnek

Kedves Ágnes,

Főállású munkaviszony mellett (40 óra) Katás egyéni vállalkozást végeznék mellékfoglalkozásként, heti 40 órában távmunkában itthonról egy londoni székhelyű cégnek (bevétel nem érné el a 8mHUF-ot). A 25.000Ft havi adóbefizetésen felül milyen egyéb fizetési és adóbevallási kötelezettségeim lennének, tekintve, hogy a partner külföldi cég?

Köszönöm.

 

Kedves Eszter!

Amiatt, hogy a cég külföldi, aki számára a feladatokat fogod végezni esetedben nincs külön adminisztrációs kötelezettség,ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád, mint a “belföldi” KATA-sokra.

Évente egyszer kell beadni a KATA bevallást. Illetve ha nem választod a helyi iparűzési adóra is a KATA-t, akkor évente egyszer helyi iparűzési adó bevallást kell tenni.

Fontos, hogy helyi iparűzési adóra külön kell bejelentkezni a KATA alá, ez nem automatikus, ha NAV-nál ezt választottad, akkor ez is úgy fog működni. Ebbe már sokan beleszaladtak.

A helyi iparűzési adó ha ott is választod a KATA-t, akkor az évi 50.000 Ft, egyébként főszabály szerinte az anyagköltségekkel(ilyen neked nem nagyon lesz) csökkentett árbevételed 2%-a. Az egyes önkormányzatok ettől eltérhetnek, kedvezményeket is adhatnak..

Pap Ágnes
adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük