Menü Bezárás

Bedolgozás külföldre

Kedves Ágnes!

Jelenleg Angliában élek párommal és a hazaköltözést fontolgatjuk. Azt szeretnem kerdezni hogyan alakul az adozas abban az esetben, ha alkalmazottkent tovabbra is angol munkaltatonknak dolgozunk (Magyaroroszagrol vegezheto adminisztrativ, online tevekenyseg) valamint ezen kivul maganvallalkozokent tovabbi munkat vegzunk angol ugyfelek reszere?
Elore is koszonom,
Udvozlettel:
S. Beata

2 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Beáta!

  Ha Magyarországról dolgoztok egy angol munkáltatónak, akkor az egyén járulékokon (18,5%) és személyi jövedelem adón (16%) kívül nektek kell megfizetni a plusz 27% szociális hozzájárulási adót.
  Így ha az angol cég partner benne, érdemes azt is vállalkozóként számlázni már, főleg ha amúgy is vannak ilyen tervek, hogy vállalkoztok.

  A vállalkozás formája többféle lehet. Ha a kiszámlázandó összeg nem vagy nem túl sokkal haladja meg fejenként a 6 millió Ft-ot, akkor érdemes ún. KATA-s egyéni vállalkozóként. A KATA-s egyéni vállalkozó évi 6 millió Ft árbevételig havonta fixen 50.000 Ft adót fizet+évente egyszer 50.000 Ft helyi iparűzési adót.
  Ha eléri a 6.000.000-t, akkor pedig a bevétel 40%-a az adó.

  Ha ennél több jövedelemre számítotok fejenként, akkor a konkrét adatok ismeretében érdemes külön megtervezni az optimális vállalkozási formát.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

  • Betti

   Kedves Agnes!
   Nagyon koszonom a hasznos tanacsot! Ezek szerint csak a vallalkozas johet szoba!
   Udvozlettel:
   Betti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük