Menü Bezárás

Lakáscélra felvett hiteltörleszéssel kapcsolatos kedvezmény

“Suller Éva szerint:
2012-02-06 – 13:30

Kedves Ágnes!

2006 évben élettársammal közösen vásároltunk egy lakóingatlant, az ő nevén volt ekkor egy másik ingatlan 100%-ban (ajándékozás útján) az én nevemen 50 %-ban egy másik ingatlan (öröklés révén). Azóta is élettársi kapcsolatban élünk, valamint egy gyermekünk született 2009-ben.
A 2011-es adóbevallásnál a lakáscélra felvett hiteltörlesztéssel kapcsolatos kedvezményt igénybe tudjuk venni, az eredeti 5 év már letelt, de a tájékoztató azt írja, hogy minden olyan további évben igénybe vehető, ha van családi pótlékra jogosult gyermek.
Megelőlegező kölcsönt nem igényeltünk, (nem tudom milyen jogosultsági feltételek kellettek hozzá), nem “ígértünk” akkor két gyermeket, azóta nem házasodtunk össze, lakástulajdonunk is volt, a (tavalyi) törlesztési időszakban pedig már családi pótlékra jogosult gyermekünk volt.

Várom kedves válaszát!
Türelmét és segítségét megköszönve: Suller Éva”

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Éva!

  Te vagy az élettársad igénybe veheti (megosztani nem lehet) 2011-re a lakáscélú hitel törlesztésére vonatkozó adókedvezményt, mivel a törlesztés időszaka alatt lett családi pótlékra jogosult gyermeketek.
  Ezt támasztja alá az Apeh által kiadott állásfoglalás is:

  PM Jövedelemadók főosztálya 11806/2007; APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztály 1559376646

  Üdv,

  Pap Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük