Menü Bezárás

Masszőrködés másodállásban

Fő állásban alkalmazottként dolgozom heti 40 órában. Szeretnék másodállásban masszőrként vállalkozást indítani heti 2-5 alkalommal, bérelt helyiségben. Nyáron 1-3 hét kihagyással. Hogyan induljak el? Mik a teendők? Milyen vállalkozást indítsak az adózás miatt, hogy másodállásban végezhessem?
Érdemes-e egyéni vállalkozást indítani? Mit érdemes a vállalkozás keretében kiváltani? (Egyéb, gyógynövényes energy, ásványi kövek, stb. termékek árusítása) Hordozható masszőrágyam van, ha szükséges ki tudok menni házhoz. Kell-e pénztárgép vagy megoldható számla adásával?
Segítségét nagyon köszönöm!

Varga Kálmánné

6 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Varga Kálmánné!

  Mivel a van heti 40 órát meghaladó munkaviszonyod, így jó választás számodra az egyéni vállalkozás indítása. Hogy az egyéni vállalkozóként milyen adózási formát érdemes választanod, az attól függ, hogy mekkora bevételed lesz.

  Tevékenységnek én ezt választanám (bár ez nem adózási téma):9604 – Fizikai közérzetet javító szolgáltatás

  Nem kell pénztárgépet alkalmaznod, elég a számla, vagy a nyugta.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

 2. Órás Éva

  Tisztelt tanácsadó!

  A következő volna a kérdésem az érintett témában:
  9604-es TeÁOR- fizikai közérzetet javító szolg.végzése alkalmanként, otthon, főállás mellett( heti 40órát meghaladó) lehetséges adószámmal rendelkező magánszemélyként végezni?

  Köszönettel:
  Ó. Éva

 3. Csaba

  Kedves Éva,

  Igen, lehet adószámos magánszemélyként végezni, sokan (többek közt én is) így csináljuk.
  A NAV néhány hét alatt megadja a kért tevékenységre az adószámot, ugyan azon a lapon kell igényelni, mint az egyéni vállalkozóit, DE (!) figyelj, nehogy azt kérd meg 😉

 4. GIL

  Az előző kérdés szerinti masszőrnek kell-e online pénztárgépet használnia, vagy másodállású egyéni vállalkozóra nem vonatkozik, hisz csak heti 1-2 alkalommal dolgozik.

  Válaszát előre is köszönöm.

 5. Náday Andrea

  Üdvözlöm! ! órás munkaviszonnyal dolgozom és szeretnék másodállásban masszírozni. A végzetségem megvan hozzá. Érdeklődni szeretnék, hogy ez milyen költségekkel jár és, hogy érdemes-e egyéni vállalkozást indítani vagy inkább adószámos magánszemélyként próbáljam meg.

 6. Feri

  Jó napot!
  Tanár vagyok.szeretnek egy masodállásban dolgozni masszőrként, kell-e adoznom vagy csak eleg egy e-konyvelo és kesz?
  Mert úgy hallodtam, h masodallasba nem kell adoznom ha heti 2-3 alkalommal dolgozom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük