Menü Bezárás

Online sportfogadás(ok) nyereményeinek adózása (Bwin, Bet365, stb.)

–az adóköteles nyeremények kiszámitásá-hoz a teljes nyereményből levonható-e a befektetett játékpénz? –az adóköteles nyeremények hány %-át kell adóban befizetnem? —a nyereménye(i)m a nyugati fogadó irodák fogadó számláján gyül(het)nek, tehát számomra csak akkor lesznek nyeremény-ek amikor azokat kérésemre a VISA kártyá-mra átutalják.Elfogadható-e az a be-vallási hitelesség, ha a VISA kártyára érke-zett nyereményeket irom be az adóbevallási nyomtatvány tételéhez?

4 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Kérdező!

  A befektetett játékpénz nem vehető figyelembe költségként.
  16% szja és 27% eho-t kell megfizetni.
  Igen, szerintem a Vista kártyára érkező összeg szerepeltethető az adóbevallásban, hacsak nem kapsz valamilyen másabb adattartalmú igazolást a nyereményt kifizetőtől.

  Üdv,

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

 2. Verdes János

  Üdv,

  Szeretnék érdeklődni online sportfogadással foglalkozom és 1,5 hónap alatt 200.000 Forint hasznot sikerült elérnem. Nézegettem több oldalt is azzal kapcsolatban, hogy kell-e adózni a nyereményeim után.

  Az egyik érdekes cikkben ezt írják:
  A 2013. július 5. napján elfogadott, és 2013. július 19. napjától hatályos 2013. évi CXXVI. törvény rendelkezései elsősorban a német, valamint a dán szabályozást vették mintául. Az új törvény módosította a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvényt (továbbiakban: Szjtv.), bevezetve a távszerencsejáték részletes szabályait. Mostantól bárki szabadon és legálisan fogadhat online, ráadásul úgy, hogy a nyeresége után adót sem kell fizetnie.

  Bet365.com fogadóirodáról lenne szó. Angol székhellyel rendelkeznek. Reklámokban és sok hirdetésben szerepelnek.

  Önnek mi a véleménye? Kell adóznom és ha kell akkor milyen %-al kell ezt megtennem?

  Válaszát előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük