Menü Bezárás

részvények utáni adózás

Tisztelt Pap Ágnes! Kérdésem, hogy munkáltatómtól kaptam részvényeket, amelyek után adózni kéne. Nem tudom, a részvény minek minősül, vagy hogyan kell utána adózni. Nem dolgozói részvény, bérpapíron nem szerepel és ingyen kaptam. Így mi alapján kellene adózni? Névértéken? Válaszát előre is köszönöm: Demjén Péterné

5 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Demjén Péterné!

  Ennyi információból nem tudok okosat mondani. Pontosan hogyan, miért kaptad a részvényeket? Milyen igazolást kaptál hozzá? Mit mond a cég, akitől kaptad? Mennyit érnek ezek a részvények, mi a piaci értékük? Eladhatod-e szabadon bármikor, bárkinek a részvényeket?
  Ha kell is adót fizetni, akkor a piaci érték után. De szerintem a juttatót terhelné az adófizetési kötelezettség.

  Üdv,

  Pap Ágnes

 2. Kucsák Jánosné/Judit

  Kedves Papp Ági !

  1997-ben a munkáltatómnál kedvezményesen vásárolhattunk RÁBA részvényt, limitált darabszámban. Fönököm kérésére a saját nevemre, de az Ő részére vásároltam 10 db-ot.
  2000. óta már nem egy helyen dolgoztunk, többször beszéltünk róla, hogy majd lezárjuk ezt a számlát aminek most jött el az ideje, mert a részvények nagyon alacsony áron vannak, viszont a számlavezetés miatt mínuszba ment az értékpapír számla. A részvényeket 1260,- ft/db áron azaz 12.600,- ft-ért tudtuk eladni. Az lenne a kérdésem, hogy a fenti összeg után mennyit kell adóznom és hogyan, mivel én 2012.óta nyugdíjas vagyok.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:

  Kné Judit

 3. Kurucz Zoltánné

  Húsz éve megszerzett TIGÁZ részvények eladásra kerültek 2013-ban. A 1353-as bevallás melyik sorában kell szerepeltetni ? Más jövedelem a nyugdíjon kivül nincs !

  Köszönet a segítségért !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük