Menü Bezárás

Rólam

Online adótanácsadás

Pap-Ágnes-adószakértő-adótanácsadó

Pap Ágnes vagyok, adószakértő és mérlegképes könyvelő. Pár éve online vállalkozásba kezdtem, egy teljesen más területen. Ide kattintva megnézheted, hogy mibe.

Mivel nem szerettem volna parlagon hagyni az adózási szaktudásomat, ezért létrehoztam ezt a szinte ingyenes online adótanácsadói oldalt.

A szinte ingyen azt jelenti, hogy egy kérdés megválaszolásának a díja jelképes 1.500 Ft. A  kérdezéssel kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva találod!>>>

 

 

A szakmai múltamról

Már a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát is adó szakirányon végeztem. A szakmai tudásomat az Apeh-nél alapoztam meg, ahol adóellenőrként nagy adózókat vizsgáltam minden adónemre kiterjedően.

Majd átálltam a másik oldalra és adótanácsadóként nemzetközi cégstruktúrákat dolgoztam ki az adó-optimalizáció jegyében. Közreműködtem offshore cégek alapításában, asszisztáltam jó pár svájci bankszámla megnyitásánál.

Dolgoztam még magyar kis-, közép- és nagyvállalatoknak, de amerikai multinak is adó és számvitel szakterületen.

Voltam gazdasági vezetője milliárdos havi forgalmat bonyolító informatikai vállalatnak.

Elmondhatom, hogy kevés olyan területe van a szakmának, amire nincs valamennyi rálátásom.

 

Cégadatok

Cégnév:Pap Ágnes egyéni vállalkozó
Székhely:4242 Hajdúhadház, Vécsey u. 43
Adószám:65908930-1-29
Nyilvántartási szám:29470728
Adatvédelmi nyilvántartási szám:  NAIH-71457/2013.

 

Kapcsolat

agnes.pap@adoreceptek.hu

60 Comments

 1. Kóczányi Judit

  Kedves Pap Ági,Állami kamat támogatással felvettem lakásvásárlási hitelt, A kamattámogatás összegét nem tudom felvenni az adóm terhére mivel nincs rendszeres jövedelmem.Kértem az adóhivatalt,hogy a bank által leigazolt támogatási összeget írják jóvá a kötelező egészségbiztosítási korábban járulék számlára. Az ügyintézőnek elképzelése sincs, hogy mi ennek a módja. Szeretném a segítségét kérni. 08.7-én kell vele találkoznom. Kérem tegye meg ,hogy válaszát az email címemre is megküldi.
  köszönettel és üdvözlettel
  Kóczányi Judit

  • PapAgi

   Kedves Judit!

   Nem értem a kérdésedet. Tudtommal az állami kamattámogatást úgy kapják az emberek a lakásvásárláshoz, hogy a banknak kevesebb kamatot fizetnek mint kamattámogatás nélkül fizetnének. A kamatkülönbözetet meg az államtól kapja meg a bank. Az állam nem ír jóvá az adóból semmit kamattámogatás címén.

   Évekkel ezelőtt volt szja kedvezmény lakáshiteleseknek,de az nem kamattámogatás. Ha esetleg erre gondoltál, akkor azt más adóból nem fogják neked jóváírni.

   Üdv,

   Pap Ágnes
   adószakértő

 2. Tibor

  Tisztelt Pap Ágnes!
  Unit Linked életbiztosításomat lejárat előtt megszüntettem,mivel 2007 től folyamatosan veszteséges volt.
  Az itt realizált veszteséget adózás szempontjából szembe állíthatom e ,2012 ben más befektetésből /kötvény állampapír/keletkező nyereséggel?
  Az életbíztosítás egyszeri euro befizetés volt ,amit ázsiai részvényalapokba fektettek.
  válaszát előre is köszönök!
  üdvözlettel Tibor

  • PapAgi

   Kedves Tibor!

   Sajnos nem állítható szembe ez a veszteség a más forrásból származó nyereséggel.

   Üdv,

   Pap Ágnes
   adótanácsadó

 3. Gömöri András

  Tisztelt Papp Ágnes!
  Folyamatban van egy fogyasztásomnál nagyobb teljesítményü naperőmű üzembehelyezése. A többlet teljesítményt egy oda-vissza forgó óra méri.A többlet teljesítményt az áramszolgáltató visszaszámlázza. Nos itt nem tudom, hogy mi a teendőm. Valószínü, hogy adót kell fizetnem, de mit és mennyit? 2007 októberétől nyugdíjas vagyok. Sok ilyen kiserőművet helyeznek üzembe! Érdemes belemerülni ebbe a témába!!
  Tisztelettel: Gömöri András

 4. Gömöri András

  Tisztelt Pap Ágnes!
  Folyamatban van egy fogyasztásomnál nagyobb teljesítményü naperőmű üzembehelyezése. A többlet teljesítményt egy oda-vissza forgó óra méri.A többlet teljesítményt az áramszolgáltató visszaszámlázza. Nos itt nem tudom, hogy mi a teendőm. Valószínü, hogy adót kell fizetnem, de mit és mennyit? 2007 októberétől nyugdíjas vagyok. Sok ilyen kiserőművet helyeznek üzembe! Érdemes belemerülni ebbe a témába!!
  Tisztelettel: Gömöri András
  Bocsánat a plusz p betüért!

 5. Mészáros Lászlóné

  Kedves Ágnes!

  5 éves EVA-s vállalkozó vagyok, alkalmazottam nincsen, ingatlanbérbeadásból származó jövedelmem van, 275.000 Ft + ÁFA havi bérleti díjjal. Minimálbérre vagyok bejelentve. Kérdésem az lenne, hogy 2013-ban számomra melyik adózási forma lenne a legkedvezőbb. Más bevételi forrásom nincsen. Várom mielőbbi válaszát!
  Köszönettel

 6. Péter

  Tisztelt Pap Ágnes!

  A következő problémával fordulok Önhöz:
  2011 novemberében a szüleim pénzt ajándékoztak nekem, a pénz a bankszámlájukról átutalással került az én bankszámlámra (az ajándékozás tényét írásban nem rögzítettük). Tudomásom szerint ebben az esetben nem kell illetéket fizetni, illetve az adóbevallásban sem kell az ajándékozást feltüntetni. Viszont az ajándékozást elfelejtettük bejelenteni az adóhatóság felé.
  A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kb. egy év késedelem után bejelenteni az ajándékozást, illetve ha bejelentem mekkora mulasztási bírságra számíthatok?
  A másik problémám az lenne, hogy nem találtam a neten ajándékozás bejelentő nyomtatványt. (az elvileg erre szolgáló 12AVBA számú formanyomtatványt többszöri próbálkozásra sem sikerült letölteni.)
  Esetleg tudna ilyen nyomtatványt küldeni e-mailben?

  Válaszát előre is köszönöm!

 7. Rózsa Edit

  Tisztelt Pap Ágnes,
  Szeretnék tanácsot kérni. Kiskorú (5éves) kisfiam tulajdonában van egy lakás, amin a 4 nagyszülő a haszonélvező. A lakás albérleti szerződéssel kiadásra került és az egyik haszonélvező részére kerül átutalásra a pénz és ő adózik utána. A megmaradt összeget pedig továbbutalja befektetési szerződésekre, amelyeken a kisfiam a kedvezményezett. Kérdésem, hogy a többi haszonélvezőtől a nav kérhet bármiféle beleegyező (hozzájáruló) nyilatkozatot? Ha igen, hol lehet ilyen formátumot találni és szükséges hozzá közjegyzői vagy ügyvédi ellenjegyzés? Ha az albérlő a rezsit is az albérleti díjjal együtt utalja, az is adóköteles jövedelemnek számít, annak ellenére, hogy a számlákat is ugyanarról a számláról fizeti az érintett nagyszülő? Semmiképpen nem szeretnénk átíratni a közmű számlákat a bérlő nevére, hiszen így pontosan követhető és elkerüljük az esetleges közműtartozások keletkezését.
  Több eltérő információt kaptunk hivatalos szervektől, ezért állunk értetlenül az “ügyek” előtt. Pl. személyes érdeklődés során a nav szakembere azt mondta, hogy mindenképpen kell adószámot kérnünk, mert különben nem tudunk elfogadható bizonylatot adni az albérlőnek (bérlő nem igényel se számlát, se nyugtát, amely nyomtatványokat csak adószámmal lehet vásárolni), és azt is mondta, hogy a bevétel után minden haszonélvezőnek adóznia kell 🙁
  Ezért kérem a segítségét, hogyan lehetne ezt szabályosan és rugalmasan megoldani!
  Köszönettel és Tisztelettel,
  Edit

 8. Hajdu Mihály

  Tisztelt Pap Ágnes,
  Őrülök, hogy megtaláltam az oldalát. Építményadó ügyben szeretném kérni segítségét. 1999-ben vettünk lányunknak egy lakást. A lakás 1/1 arány tulajdonos a lányom,50-50% haszonélvezeti joggal terhelve a szülők részéről. 2005-ben lányom ép.adó bevallást tett, közös megállapodás alapján a lányom lett az ép.adó alanya. Minden adat ki lett töltve a tulajdoni lap alapján. A hivatal a bevallást befogadta,hiánypótlás nélkül. 2012 -től általánossá vált az építményadó fizetés. Lányom márciusban megkapta a határozatot, be is fizeti határidőben az 1.és 2. félévi adót. Én mint feledékeny apa, 2012.02 hóban tettem ugyanerről a lakásról ép.adó bevallást, ahol saját magamat jelöltem meg az adó az alanyának. Mikor 2012.03. hóban kijött lányomnak a határozat, akkor szembesültünk, hogy az én bevallásom felesleges és ráadásul ellentétes a lányom által beadott bevallással. Gondoltuk, hogy a hivatal majd értesít,ill. megkeres , hogy miért van két bevallás egy azon építményre. Nem ez történt. 2012.10. hóban értesít a hivatal, hogy miután 2 ingatlan van a tulajdonomban /van egy saját, amiben feleségemmel lakunk/ a 2-ban /a lányoméban/ mint, haszonélvezeti jogtulajdonos
  visszamenőleg 5 évre az építményadót meg kell fizetnem.
  Mikor bementem a hivatalba és elmondtam, hogy részemről egy téves bevallást lett beadva és a lányom már befizette az 1. és 2. félévi adót, akkor jöttek rá, hogy a két bevallás nem fut össze a nyilvántartásukban. Lázas tanakodás, hogy akkor majd a lányomnak visszafizetik a befizetett adót. Igen, a napokban kapott a lányom egy végzést, mely szerint visszamenőlegesen 2007-től a hivatal megszünteti adófizetési kötelezettségét, mivel a feleségemnek és nekem az építményen haszonélvezet jogunk van.Ez az eljárás nekem nagyon nem tetszik.Szeretném kérdezni Önt, hogy mi a véleménye az ügyben?
  Boldog Karácsonyt kívánva várom válaszát
  Tisztelettel: Mihály

 9. Attila

  Tisztelt Pap Ágnes!

  Családi adókedvezménnyel kapcsolatban kérdeznék.
  Élettársam munkáltatója minden évben kitölteti a párommal a családi adókedvezményhez adott nyomtatványt,viszont az adóhatóság nem utal vissza semmiféle pénzt.
  Mi értelme van akkor,hogy igényeljük ezt a kedvezményt?
  Netán ez a pénz a munkáltató zsebében landol? Miként lehetne ennek utánajárni.Van esély,hogy ebböl a pénzből látunk valamit?
  Várom válaszát!
  Attila

 10. KERTÉSZ GÁBOR

  TISZTELT PAP ÁGNES!
  NYUGDÍJAS VAGYOK. A NYUGDÍJ MELLETT NEM DOLGOZOM.
  2012-BEN BANKNÁL VEZETETT ÉRTÉKPAPÍR SZÁMLÁN ÉRTÉKPAPÍR FORGALMAM VOLT, BEFEKTETÉSI JEGYEK,RÉSZVÉNYEK,DAY TRADE(NAPON BELÜLI KERESKEDÉS).EZEN TRANZAKCIÓK KAPCSÁN KELETKEZTEK ÁRFOLYAM NYERESÉGEK, VESZTESÉGEK,RÉSZVÉNYEK UTÁN OSZTALÉKOK. AZ ÉRTÉKPAPÍROK ÉVES ÖSSZEVONT EREDMÉNYE JELENTŐS VESZTESÉG VOLT. KÉRDÉSEIM:
  HA ÖSSZEVONTAN VESZTESÉGEM VOLT, KÖTELEZŐ-E ADÓBEVALLÁST KÉSZÍTENI MOST MÁJUSBAN ?
  HA IGEN, AKKOR „PÓT”BEVALLÁST KÉSZÍTHETEK-E 2011-RE (VESZTESÉGES VOLT), BEADVA AZT A 2012-ES ÉVRE VONATKOZÓVAL EGYIDŐBEN, FELTÉTELEZVE, HOGY 2013-BAN ÖSSZEVONTAN NYERESÉGES LESZEK, S EZÁLTAL ANNAK ADÓJÁT RÉSZBEN KOMPENZÁLHATOM ?
  VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
  TISZTELETTEL
  KERTÉSZ GÁBOR

 11. Fekete Nikolett

  Tisztelt Pap Ágnes!

  Jelenleg gyeden vagyok, melyet az oep utal nekem, ez így volt tavaly januárban is és úgy mint idén tavaly is késve adtam be a családi kedvezményre a nyilatkozatot.
  Azt mondták nem baj majd az adóbevallásban visszakapom.
  Na de megkaptam a tavalyi évről az adóadatlapomat és furcsáltam eleve, hogy 11 hónap szerepelt rajta (erre azt mondták hogy ez már törvény szerint így van, mert a kifizetés számít), de elkészítve tapasztaltam, hogy egy forintot se kapok vissza.
  Bementem az oep-be hátha v.ki segít, de azt mondták nem adószakértők erre bementem az apeh-ba ott azt mondták ők sem tudják!
  Az idei családi kedvezményt a hírek szerint majd márciusban vissza kapjuk, na de mi lesz a tavalyival?
  Kérem segítségét!
  Köszönöm!!!

 12. Ákos

  Tisztelt Pap Ágnes!
  Három tagú Bt. egyedüli főállású beltagja és vezetője vagyok. A másik két tag , kültag, munkára nincs kötelezve. Mivel 2012-ben csak én egyedül végeztem munkát a Bt-ben ezért a keletkezett eredményt osztalékként 100%-ban szeretném felvenni egyedül.(ezzel a másik 2 tag is egyetért) Van e arra lehteőség, hogy a másik két tag lemondjon róla, ha a társasági szerződésben az van, hogy az alapító tagok az eredményen egyenlő arányban osztoznak. (a teljes szöveg valahogy így hangzik a társasági szerződésben: A tagok a keletkezett nyereségen a betéti összeg arányában (jelen esetben ezer, ezer, ezer forint) osztoznak, a keletkezett veszteségen is egyenlő arányban osztoznak, de a kültagok csak a betéti összegük mértékéig) A Bt-t 3000 forinttal alapítottuk 1997 ben

 13. somogyi Péter

  Kedves Ági!

  Személyjövedelem adó bevallásnál/egyéni/ a családi adókedvezményt,hogy lehet érvényesíteni ,két gyerekre ,ha
  nyilatkozatban mindkét házastárs nem kérte év közben.Kell még nyilatkozni,vagy sem és mennyit lehet igénybe venni adóbevallásnál és meg -e lehet osztani vagy csak az egyik veheti igénybe?

  Előre is köszönőm válaszát.

  Köszönettel:Péter

 14. Imre Zsolt

  Tisztelt Pap Ágnes!

  Adószámmal rendelkező kistermelő vagyok. (alanyi ÁFA mentes) Felvásárlói jeggyel vásároltak tőlem termékeket. A kompenzációs felárról érdeklődnék, (az interneten nem találtam választ) hogy mit is kompenzál a felár, miért kapom a felvásárlótól, ill. áttételesen az államtól? Mert ugye a felvásárló levonhatja az adóból az összegét.
  Köteles vagyok felvásárlói jeggyel értékesíteni minden viszonteladónak, vagy adhatok számlát is?

  Köszönettel: Imre Zsolt

 15. Székely Anikó

  Kedves Ágnes!

  A kérdésem a következő lenne:

  Van egy Bt-nk, aminek kültagja én vagyok, beltagja a férjem. Ez a Bt megvásárolhat-e fele tulajdoni hányadban egy ingatlant, amelyen egy családi ház áll (idegentől venné). A telekre kerülne egy 30 nm-es faház, mint a Bt telephelye. A faház jelenleg saját tulajdonunk, azt megveheti-e a Bt tőlünk, és az ingatlan hányadot valamint a faházat költségként elszámolhatja-e.

  Válaszodat előre is köszönöm
  Székely Anikó

 16. Gál Angelika

  Tisztelt Pap Ágnes!

  A következőben kérném a segítségét. 2000 óta laktóz intolerancia betegségem van (tejcukor érzékenység), amiről kórházi zárójelentésem is van.
  Sajnos csak pár hete tudtam meg, hogy erre SZJA kedvezményt vehetnék/vehettem volna igénybe már évek óta, amivel így nem tudtam élni.
  Kérdésem lenne, hogy lehetséges-e visszamenőleg ezt igénybe venni, hány évre illetve mi a módja? Hová vagy kihez kellene fordulnom? Hiszen ezek az adóbevallásaim már le lettek adva, kivéve a 2012-es évre vonatkozót, amire még így tudom érvényesíteni (remélem).

  Válaszát és segítségét előre is köszönöm
  Üdvözlettel:
  Angelika

  • Koncz Sándor

   Tisztelt, Ágnes!

   Kérdésem: Át kell-e adni az adó bevallásomat ha erre kérnek?

   Tényállás: Feleségem Németországban dolgozik, én Ausztriában.
   Életszerűen mind ketten külföldön élünk, de Magyarországon van az állandó bejelentett lakcímünk. Két három havonta találkozunk személyesen.
   A feleségem most csináltatja az adó bevallását és a könyvelője, most kéri az én tavalyi(2012) bevallásomat mert az adócsökkentés szempontjából elakarják számolni a külön élést az utazás költségeit.
   De nem értem ehhez miért van szükség az én bevallásomhoz (az Osztrák)? Ön szerint valóban kellhet?

   köszönöm a válaszát.

   Üdvözlettel: Koncz Sándor

 17. Róbert

  Üdvözlöm,

  A kérdésem az lenne hogy van egy normál heti 40órás munkahelyem és emellett szeretnék kereskedelmi tevékenységet folytatni, főleg eu-n kívüli országból vásárolt szerszámokkal, kizárólag webshopos értékesítéssel. Mi lenne számomra a megfelelő induló vállalkozási forma?

 18. Marianna

  Kedves Ágnes,
  Egy szállodában a saját dolgozók 500,-Ft-ért ebédelhetnek.
  Kérdésem az, hogy ezt hogyan kell elszámolni a szállodának, illetve saját dolgozói részére számlát kell-e kiállítani, és ezt adómentesen, vagy áfával kell elszámolni? Tehát tulajdonképpen mi ennek az egésznek a menete? Köszönöm mielőbbi válaszát!
  Üdvözlettel: Marianna

 19. Veronika

  Tisztelt Ágnes!
  1991-ben 400.000.- vett anyukám egy ingatlant, amit tavaly adott el 3,5 millió Ft-ért úgy hogy megmaradt a haszonélvezeti joga. Be kell-e vallani az adóbevallásban és hogyan?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Veronika

 20. Kékesi Judit

  Kedves Ágnes !

  Azt szeretném kérdezni, hogy jól tudom-e, hogy a foglalkoztatónak nem minõsülõ biztosított mezõgazdasági õstermelõ nem kötelezett járulék és tagdíj fizetési kötelezettségéről bevallás és adatszolgáltatás benyújtására, ha a tárgyévet megelõzõ évben bevétele nem volt.

  Illetve az előző mondatban szereplő bevétel az őstermelői tevékenységből származó bevételre, vagy bármilyen egyéb bevételre vonatkozik ?

  Illetve ha én főállású östermelőként tevékenykedem családi gazdaság keretén belül, azaz kvázi önmagamat foglalkoztatom, akkor ezáltal foglalkoztatónak minősülök ?

  Válaszát előre is köszönöm !

  Tisztelettel : Kékesi Judit

 21. Tünde

  érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg itthon élünk,d e szeretnénk Ltd-t alapítani, informatikai tevékenységgel. Nem gond-e hogy Magyarországon élünk?

 22. Zsolt

  Kedves Pap Ágnes!

  2013. 11. 27-től vagyok KATA adózású főállású egyéni vállalkozó.
  2014. 03.31-én adótartozásom meghaladta a 100.000 ft-ot.
  A törvény szerint nem folytathatom tovább KATA adóalanyként.
  1. Erről kapok értesítést (NAV)?
  2. Április 1-től így nem állíthatok ki KATÁS számlát?
  3. Mi a teendőm, hogy más adózási formában tovább folytathassam a vállalkozást?
  Köszönöm szépen
  Zsolt

 23. Ostrozánsky Zsolt

  Tisztelt Pap Ági!

  Egyéni vállalkozó vagyok, külföldi (szlovák) állampolgár, és itt Magyarországon végzem webdesigner tevékenységem, itt van a székhelyem. Ezt szeretném fióktelephelyként létrehozni Szlovákiában is. Az NAV azt mondta, hogy ez külföldi adóhivatal intézi, külföldön azt mondták, hogy ezt a NAV végzi mert az adószámom 1-41. Ebből kifolyólag Magyarországon kell bejelenteni mindent. Csak olyan módon tehetem ezt meg Szlovákiában, ha teljesen új egyéni vállalkozói bejelentést teszek, és akkor mind a két államban fizetem a járulékokat, szükség esetén az adót. Ez ügyben kérnék eligazítást.

  Megértését és gyors segítségét előre is köszönöm:
  Tisztelettel:
  Ostrozánsky Zsolt
  Egyéni vállalkozó
  06-1-307-4654

 24. Fūri Zoltàn

  Tisztelt Papp Àgnes!
  2013 év végén ,novemberben bõvítettük pârom egyéni vàllalkozàsàt ,hasznàlt gépjàrmū kereskedelemmel.hogy az ehez szükséges illetékmentességet elérjük még ez évben 3milliòs forgalmat kellett produkàlni màsképpen visszamenōleg kifiettetik az illetéket +büntetést.Ezéret a cél elérése érdekében több kisértékū autòt vàsàroltunk kb 10-11milliòs értékben .2013 év végén az elnemadott autòk miatt Kb 9millos veszteségünk keletkezett.2014 màjus1 utàn nem vettünk ùj autòkat ,külföldi munkalehetöség miatt fokozatosan ,évvégére felszàmoltuk a vàllalkozàst,pàrom visszaadta a ev.is és a föàllàst is.megszüntettük .2015 adò bevallàsànàl ért a pofon ugyanis a 2013 veszteség 50% engedték àthozni 2014re igy a2014ben eladott készlet feléhez tudtuk a vételi szàmlàt .Igy ùgy tūnik mintha a màsik felit ajàndékba kaptuk volna,és az eladott érték tiszta bevétel lenne holott az is szàmlàra vettük, csak nem engedi a jogszabàly ,elszàmolni. ezért mindennel együtt 1676000forit adot kellett kifizetni 500000ft helyett.Kétszer is föllebbeztünk de hiàba,azonnal beterhelték az ingosàgainkat mig tartott az ügy.Mostanra elfàradtunk,és àtutaltuk az összeget de szeretnénk igazunkat megtalàlni,ezért kérnénk szakmai segítségét.
  Tisztelettel :Füri Zoltàn

 25. Scherbák Zsuzsa

  Kedves Ágnes,
  Nav-köztartozás miatt a 2/24-ed rész örökségemre végrehajtást rendeltek el. Nincs semmiféle jövedelmem, szivességi lakhatással. Az egyetlen lehetőségem, hogy a lakhatásomat megoldhassam ez az örökség. A köztartozás oly módon jött létre, hogy betegállományban voltam, de táppénzre nem voltam jogosult, ezért erre az időszakra a köztartozást ki kell fizetni, az öt éven tűli követelésük.
  Milyen lehetőségem van a fogságból való szabadulásomra?
  Mielőbbi válaszodat várom.
  Kérlek, a nevemet, e-mail elérhetőséget látensen kezeleld.
  Tisztelettel: Zsuzsa

 26. Bors Attila

  Kedves Ágnes!

  Nekem kamatadóval kapcsolatban lenne kérdésem. Pár évvel ezelött részvényeket, kötvényeket vásároltam x összegért amelyeknek az értéke mostanra jelentősen magasabb lett, tehát a pénzem elég sokat kamatozott, de jelenleg is ezekben az értékpapírokban van, tehát nem váltottam vissza. Ezeknek nincs lejárati ideje, bármikor bármennyi pénzt kivehetek belőle. Ha mondjuk én eddig 2 millio forint értékben vásároltam és most ha fél millio forint értékben szeretnék vissza utaltatni a számlámra akkor kell kamatadót fizetnem erről a fél millióról? Én úgy gondolom, hogy nem, mert kevesebbet szeretnék kivenni, mint amit befizettem. Köszönöm válaszát!

 27. Szmolnik Attila

  Kedves Ágnes, az lenne a kérdésem, hogy MKB Önkéntes Nyugdíjpénztárba történő belépés esetén amennyiben havonta, egyéni befizetést tennék x Ft értékben, ebben az esetben is igénybe vehető az évi 20%-os adókedvezmény, ha én családi adókedvezményt veszek igénybe(3 gyermek után)?
  Ezt a feleségemmel megosztva érvényesítjük a személyi jövedelemadónkból.

  Válaszát várva köszönettel
  Szmolnik Attila

 28. Norbert

  Érdeklődnék, ha online sportfogadásból származó “jövedelmem” után szeretném befizetni az adómat, akkor úgy tudom, hogy 16% Szja. és 27% Eho-t kell begizetnem jól tudom? Ezt havi szinten banki átutalással illetve csekken is megtehetem, illetőleg az éves bevallásba is bele kell ezt írni?

 29. Márti

  Kedves Pap Ági.Érdeklődnék ,mezőgazdasági őstermelő vagyok, méhész. De van két kutyusom szeretném eladni a született kiskutyákat azt hogy tudnám megtenni hivatalosan? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel:Márti

 30. Miko Istvan

  Tisztat Pap Agi !

  Kerdesem miIyen ado es egyeb jaruIek vonzata van , ha kuIfoIdroI hozok be nagy osszegu vaIutat ?

  VaIaszat Iore is koszonom

  UdvozIetteI

  Miko Istvan

 31. Henrik

  Kedves Ágnes!

  Szolgálati járandóságban részesülök,valamint,4 órás bejelentett munkahelyem van!
  A feleségem 2017-évben GYED-en volt,amivel a családi adókedvezményt nem tudta teljes mértékben igénybe venni!
  Kérdezném,hogy van e arra lehetőség hogy az én járadékomból,ill jövedelmemből érvényesítsem a családi adókedvezmény fennmaradó részét?
  Várom megtisztelő válaszát!
  Köszönettel!

 32. Földes Ivett

  Kedves Ágnes!
  GYES mellett szeretnék itthonról egy kisebb vállalkozásba fogni. Szeretném megkérdezni, milyen adózási formát érdemes választanom viszonylag kevés, 50-100e Ft-os forgalom mellett, melynek minimum a 25%-a anyagköltség.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Földes Ivett

 33. Gyetvai Balázs

  Kedves Ágnes,
  A következő egyszerű kérdésre nem tudok korrekt választ kapni már több hónapja.
  A korrekt válasz alatt azt értem, hogy a válaszadó levezeti a választ a konkrét SZJA trv. paragrafus,bekezdés, melléklet stb. alapján.
  Még reménykedem….
  Az egyszerű kérdés a következő:
  Lakásbérbeadás Önálló tevékenységként, tételes költségelszámolással.A lakás 100% ban bérbe van adva.
  Kérdés: vettem egy klímát 400 ezer forintért.Milyen módon tudom elszámolni?

  Üdvözlettel
  Gyetvai Balázs

 34. Szabó Judit

  Az lenne a kérdésem, hogy ha nyugdíjasként szeretnék tanfolyamot tartani, (otthon a saját lakásomon kislétszámú csoportnak), milyen módon tehetem ezt szabályosan?

 35. Tarlós Tamás

  Kedves Ágnes!

  Főállású egyéni vállalkozó vagyok, 25 év alatti, SZJA-alapon tételes költségelszámolással, ÁFA körös. Emellett őstermelő, átalányadózó (90%-os költséghányad elszámolással). Őstermelőként eddig nem termeltem.

  A kérdésem az lenne, hogy ha mostantól őstermelőként is szeretnék számlázni, akkor éves 24 millió forintig milyen adókat/járulékokat kell fizetnem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük