Menü Bezárás

Saját készítésű koszorú értékesítése

Adószámos magánszemély vagyok koszorúkat szeretnék árulni számlát az alap anyagokról tudok felmutatni, őstermelőim van, számlát is tudok adni milyen más teendőm van még engedélyt kel kérnem valahonnan művirág árusítása is ide tartozik vagy más feltétele is van én készíteném el a koszorúkat.

 

3 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Kérdező!

  Az őstermelőként ez a tevékenység nem végezhető, mert nem saját magad által termelt, hanem vásárolt alapanyagokat használnál a koszorúk készítéséhez.

  Hosszútávon ez a tevékenység valamilyen vállalkozási formában végezhető (egyéni vállalkozó, bt., kft.)

  Indulásként szerintem ún. önálló tevékenységként célszerű ezt végezni, aztán ha fellendült az üzlet, akkor el lehet kezdeni gondolkodni, hogy milyen vállalkozási formát válassz. Az ingó értékesítéssel kapcsolatos adózási témáról már több postban is volt szó.

  Az adózási és adminisztrációs tudnivalókat itt találod:
  http://adoreceptek.hu/szemelyi_jovedelem_ado/1974#comments
  http://adoreceptek.hu/szemelyi_jovedelem_ado/adoszamos-maganszemely/kezmuves-termekek-arusitasanak-adozasa#comments

  Az egyéb engedélyekkel, tevékenységgel kapcsolatos kérdések nem adózási témák, nem tudok bennük segíteni.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

 2. Adrián

  Üdvözöl érdeklődnék hogy nem e változott hogy őstermelőivel lehet e mindenszenteki koszorut árulni virágokat tthon termeszük hozzá fenyők vannak egyedül csak az alapot kéne meg venem előre is köszönöm válaszát.

  • Zsófi

   Én úgy tudom, hogy őstermelőként is lehet saját koszorút, kézműves dolgot eladni, még akkor is, ha hozzá vásárolt alapanyag is van benne dekorációs céllal, mert ez az eladhatóságot segíti. Jó, van egy ismerősöm, évek óta így ad számlát a kézzel készített dolgairól, a kutya nem kérdezte meg, hogy paprikatermesztésből hogy lesz tobozkoszorú műanyag rénszarvassal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük