Menü Bezárás

Családi adókedvezmény – fekete foglalkoztatás esetén

Kedves Ági!

Nagy bajban vagyok!
Gyesen levő anyuka vagyok két ikerbabával, a családi adókedvezményt a párom veszi igénybe, az ezzel a probléma, hogy tavaly 2014 kitöltöttük az ehhez, szükséges nyomtatványt, amiben is megjelöltük, hogy nem kérjük a havi elszámolását ennek, mert egy összegben szerettük volna ezt visszakapni!
A munkáltató önkényesen, minden hónapban ezt elszámolta, de a fizetése nem lett több a páromnak, mivel, mint ez most kiderült, nem papír szerint kapja a fizuját, hanem jelenléti ív szerint számolják a papír ezek szerint csak egy forma!
Mit tudunk tenni ez esetben, mert így nem kapunk vissza semmit.Előre is köszönöm válaszát!
Annyit még hozzátennék 2014 es évben 101500 ft volt a Bruttó bére, mennyit tudtunk volna vissza igényelni?
Maradok tisztelettel Gabriella

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Kérdező!

  Mivel a leírtak alapján a férjed feketén van foglalkoztatva ebben az esetben sajnos nincs mit tenni adó ügyben.

  A munkáltató gondolom az összes lehetséges kedvezményt figyelembe véve bérszámfejtett a bejelentett bruttó bért. És az így kapott nettó összeget egészítette ki megállapodás szerinti összegre.

  Így kvázi megtartotta magának a csalási kedvezmény összegét és max. a jóérzésére alapozva lehet kérni tőle. (Ez mondjuk nem volt szép tőle.)

  A NAV szempontjából úgy néz ki, hogy megkapta a férjed a családi adókedvezményt, melynek összege esetetekben havi 16.240 Ft, a teljes levont szja összege lett volna.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük