Menü Bezárás

TB tartozás megoldása

A helyzet a következő: 21 éves lány vagyok.
2009. szeptemberében felvettek egy egyetemre, nappali szakra, de én halasztottam 2 félévet (passzív félév), külföldre mentem. Mivel utána 2010. szeptemberében nem regisztráltam magam újra az egyetemen, megszűnt a hallgatói jogviszonyom, erről levelet is kaptam. Ez után gondoltam, hogy ha szeptemberben vége a jogviszonyomnak, elkezdem a 45 nap lejárta után fizetni a TB-m. De ez elmaradt. 2011-ben kaptam a levelet az APEH-tól, hogy 2009(!!!) decembere óta tartozásom van és küldtek jó pár csekkett, hogy fizessem be. Azóta húzódik az ügy, én nem fizetek, mert nem tudom, hogy mi történik és a tartozásom csak egyre nő.

Hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani? Szeretném rendezni a tartozást, de egyben nem megy, plusz mellette kéne fizetnem az aktuális havit is, hogy legyen betegellátásom, de nem tudom hogyan lehet megoldani, hogy a tartozás fizetését és az aktuális hónapra befizetett járulékot megkülönböztessem. Van-e erre valami mód?

Munkaviszonyom nincs, nem is volt, a nevemen sincs semmi bejelentve.

Köszönöm a válaszod!

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Kérdező!

  Elvileg az alapvető orvosi ellátásban akkor is részesítenek, ha nincs rendezve a jogviszonyod. Nyugodtan menj el orvoshoz, ha kell menned. Ők biztos fel fogják hívni rá a figyelmedet, hogy rendezd a jogviszonyodat, de kapsz ellátást.

  Mindenképpen menj be a regionális OEP kirendeltségre és tisztázd, hogy a főiskolai halasztás idejére kell-e a szoc. járadékot fizetned vagy nem. Illetve, hogy mik a lehetőségeid.

  Derítsd ki, hogy mi történik, mert magától nem fog a probléma megoldódni!

  Üdv,

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük