Menü Bezárás

Tevékenységi kör egyéni vállalkozáshoz

Kedves Ágnes,

Különböző babaruhákat és kiegészítőket varrok hobbi szinten, melyeket szeretnék értékesíteni. Ezt egyéni vállalkozási formában szeretném megenni. Nincs varrasa irányuló szakképzettségem. Mely tevékenységi kör alatt érdemes elindítanom az egyéni vállalkozást. Előre is köszönöm!

1 Comment

 1. Pap Ágnes

  Kedves Kérdező!

  Ez nem adózási kérdés, de legjobb tudásom szerint igyekszem érdemben segíteni. A babaruha készítés szinte biztos, hogy végzettséghez kötött. A már hatályon kívül helyezett kormányrendelet szerint korábban az volt, arra vonatkozóan nem találtam semmilyen információt, hogy mik az aktuális szabályok, de nem hiszem, hogy ez megváltozott volna. A lakóhelyed szerinti önkormányzat vállalkozási osztálya tudja pontosan megadni, hogy van-e esetleg valamilyen varrással kapcsolatos tevékenységi kör, ami végzettség nélkül is felvehető.

  Ha nem tervezed a végzettség megszerzését, akkor szerintem az is működhet, hogy feveszed a 4791-es csomagküldő, internetes kiskereskedelem tevékenységet. Ez csak bejelentés köteles, nem engedélyköteles. Gondolom, hogy az interneten keresztül (is) tervezed az árusítást. Annak igazolására, hogy ki varrta meg a babaruhát legyen pár befogadott számlád képesítéssel rendelkező varrónőtől, akitől megrendelted a varrás szolgáltatást, ha egyszer vki kérdezi, ezzel igazold a termék eredetét. Azt senki nem fogja tudni megmondani, hogy egy darabot Te varrtál meg vagy vki más… Hosszútávon mégis az a legtisztább, ha szerzel végezettséget és akkor nem kell trükközni.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük