Menü Bezárás

Újságírás, portré rajzolás adózás

Kedves Ági!

Kétféle tevékenységet szeretnék a közeljövőtől végezni: az egyik az újságírás “külsős” formája, főként nyomtatott lapoknak, a másik pedig portrérajzolás magánszemélyeknek.
10%-os tulajdonos vagyok egy KFT-ben (a többi 90% az édesanyámé, én jelenleg nem ott dolgozom). Melyik lenne számomra, ill. az újságok számára adóügyileg a legjobb megoldás? Ha kiváltanám az egyéni vállalkozói igazolványt, ha a cég nevében számláznék, vagy egy harmadik megoldás?

Köszönöm!
Gábor

3 Comments

 1. PapAgi

  Kedves Gábor!

  Biztos, hogy a meglévő vállalkozás kereteiben kezdeném el ezt a tevékenységet.
  Az készen van, tud számlát kiadni, nem kell meg se szüntetni, ha már nem akarod csinálni.
  Ki tudja, mit hoz a jövő, mennyire válnak be az elképzelések.
  Ha már a konkrétan lehet látni, hogy milyen megbízásokat tudsz szerezni, mekkora volumenben, akkor érdemes újra átgondolni, hogy jó-e a jelenlegi felállás, vagy lehetne adózási szempontból kedvezőbbet találni.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

 2. Rita

  Kedves Ágnes,
  Tanácstalan vagyok, kérem segítsen nekem.
  Rehabilitációs ellátást kapok. Lehetőséget kaptam munkavégzésre, azonban csak számla alapján fizetne a megbízó. Tehát nem alkalmazottként dolgoznék nekik. Kérdésem az, hogy számomra mi lenne a legjobb megoldás, hogy ne veszítsem el azt a kicsi rehab ellátásomat. Van olyan a rehab ellátás mellett, hogy kieg. vállalkozó?
  Másik kérdésem: Ez a feladat napi 2-3 órás munkavégzést jelent mindössze, (call-centeres feladat interneten, otthonról). Lehet ezt a tevékenységet úgy végezni, ha csak adószámos magánszemély lennék, és nem vállalkozó???
  Válaszát előre is köszönöm..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük