Menü Bezárás

Webáruház indításának adózáas

Kedves Ági!

Rendes bejelentett állásom van és emelett van egy zenekarom, amivel webshopot szeretnék indítani. A webshopban nagyon kevés számban CD-ket, pólókat és sapkákat szeretnék árulni (10-15 maximum 20 darabokról lenne szó). Ezzel nem meggazdagodni szeretnék, inkább csak promóciós célok miatt lenne fontos, de nem is akarok mínuszban lenni vele, minimális jövedelemre számítok, amiből mondjuk fent lehetne tartani a weboldalt és a termékek legyártása megtérülne.
Sajnos ezen a téren nagyon hiányos a tudásom és szeretnék tanácsot kérni, hogy erre milyen adózás lenne a legkedvezőbb és ezt hol tudnám kivitelezni? Esetleg külsős cég által lehetséges ez valamilyen módon?
Előre is köszönöm a választ.

1 Comment

 1. PapAgi

  Kedves Gábor!

  Ha van heti 36 órát meghaladó munkaviszonyod (“rendes főállás”), akkor ezt a tevékenységet szerintem egyéni vállalkozóként érdemes végezni normál adózás mellett.

  A “rendes főállás” miatt nincs kötelező minimum járulékfizetési kötelezettséged, ami a kis vállalkozó egyik legnagyobb terhe szokott lenni.

  A tényleges nyereséged után kellene 9% vállalkozói szjat, majd a fennmaradó összeg után 15% vállalkozói szja-t, és 14% eho-t.

  Ha arra számítasz, hogy nagyjából null szaldós lesz a tevékenységed, akkor nincs miután befizetni a felsorolt adókat. Ha nincs nyereség, nincs adófizetési kötelezettség sem.

  A tevékenységet ki is szervezheted más vállalkozásnak, az az egymással kötött megállapodástól függ, hogy annak hogy néz ki az adózása. Ezzel kapcsolatban konkrétumok hiányában nem tudok érdemi tanácsot adni.

  Pap Ágnes
  adótanácsadó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük