Menü Bezárás

Affiliate marketing tevékenység adózása

Kedves Ágnes! Olyan kérdésem lenne, hogy főállású munka mellett szeretnék elkezdeni, egy online bevételi lehetőséget(affirlate marketing) ehhez elegendő lenne adószámot igényelni, vagy csak egyéni vállalkozóként lehetséges? Illetve hogy esetleges főállású munka megszűnésével lenne-e vele + teendőm. Előre is köszönöm!

1 Comment

  1. Pap Ágnes

    Kedves Kérdező!

    Feltételezem, hogy külföldi cég fizeti majd a jutalékot. Itt jellemző, hogy minden számla nélkül csak leutalják a pénzösszeget a bankszámládra, de ők semmiféle adót nem fizetnek utána.

    Így ez után a jövedelem után neked kell adót fizetned, de a pontos szabályozás még homályos ezzel kapcsolatban, így csak az általános szabályokat lehet alapul venni.

    Első körben én magánszemélyként végezném ezt a tevékenységet.

    A beérkező jövedelmemet pedig bevallanám az éves szja bevallásomban és megfizetném utána a 15% szja-t és 13% szociális hozzájárulás.

    Ha a számok azt mutatják, hogy rendszeresen és nagyobb összegeket tudsz vele keresni, akkor a ténylges számokat látva érdemes megtervezni a vállalkozási formát, amin keresztül realizálod ezt a jövedelmet. De mindenképpen adóköteles.

    Pap Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük