Menü Bezárás

Szakképzési munkaszerződés

A férjem havi jövedelme bruttóban 610.000 forint votl. Majd tavaly áprilisban jelzés nélkül levették a bruttóját 442.800ft-re és egy 168.000 forintos szakképzési támogatást kapott. Most megkaptuk a 23M30-01 dokumentumot, amiben azt látjuk, hogy a valódi bruttója lett a 442.800 és csak azután voltak járulékokat. Ez mit jelent számunkra? Emiatt a nyudíj járuléka is csökken, tehát kevesebb nyudíjat is kap majd? Milyen következményekkel jár ez nekünk? Köszönöm a választ.

1 Comment

 1. Pap Ágnes

  Kedves Kérdező!

  Ebben a konkrét esetben az történt, hogy a munáltató a fizetés egy részét szakképzési munkaszerződés keretében fizette ki. A férje által megfizetett járulék ugyanannyi maradt mint korábban, a módosítás nincs hatással a jövőbeni nyugdíjra, vagy a táppénzre.

  Ami más, hogy a szakképzési munkaszerződés keretében adott fizetés után nem kell személyi jövedelem adót fizetni. Tehát a férjének a megküldött dokumentumok szerint kevesebb személyi jövedelemadót kellett fizetnie és emiatt több is lett a nettó fizetése, amit megkapott, mint a változtatás nélkül lett volna.

  Tehét összességében jobban jártak, nincsenek hártányok.

  Pap Ágnes
  adószakértő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük